Selecteer een pagina

Introductie

Niels van den Berge (33) is een praktische idealist met twee linkerhanden en een groen hart. De afgelopen 6 jaar werkte hij met boeren en jongeren in Bangladesh aan het opvangen van de klimaatcrisis. Daarbij stond hij vaak letterlijk met zijn voeten in de modder.

Eind vorig jaar leidde hij op verzoek van Nederland en UNICEF, samen met de overheid van Bangladesh, opbouwwerkzaamheden na de zwaarste overstromingen in 40 jaar tijd. Ook was Niels onderdeel van een UNICEF rapid response team dat noodhulp verleende aan Rohingya-vluchtelingen.

Politiek

Naast zijn passie voor ontwikkelingswerk, heeft Niels nog een andere grote passie: politiek. Onder zijn voorzitterschap boekte GroenLinks Den Haag dit jaar een historische verkiezingsoverwinning. Samen met de nieuwe fractie bereidde hij de succesvolle coalitieonderhandelingen voor.

Eerder was Niels namens GroenLinks lid van de Tweede Kamer, werkte hij in het Europees Parlement en nam hij deel aan twee VN-klimaattoppen. Niels staat bekend om zijn debatkwaliteiten, onderhandelingservaring en brede kennis.

Video’s van Niels

Omroep Zeeland, kandidaat Tweede Kamer 2017
3 voor 12 Radio maart 2017

Campagnefilm EU kandidaat 2009

Campagnefilm Tweede Kamer juni 2012

Omroep Zeeland ‘Als de wekker gaat’ februari 2017

Kandidaat Europees Parlement 2009

Spoeddebat JSF Tweede Kamer februari 2011

Interview met Stichting Kik’r september 2012

Pleidooi voor opvang van vluchtelingen  9 maart 2011

Femke Halsema en Niels van den Berge over vlees mei 2010

Waarom GroenLinks groener is dan de PvdD september 2012

3 voor 12 – Niels kiest